Pasta z makreli

Pasta z makreli

Smaczna i zdrowa (makrela zawiera bardzo duże ilości kwasów omega-3 i omega-6 oraz selenu) pasta do kanapek. 
Idealna na śniadanie. 

Składniki:


1 duża wędzona makrela 
1/2 cebuli
2-3 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki musztardy
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżka majonezu
pieprz do smaku
1/2 pęczka szczypiorku

Makrelę oddzielić od skóry, dokładnie usunąć wszystkie ości i rozdrobnić (rozetrzeć) w misce widelcem. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do makreli. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, posiekać na drobną kostkę, dodać do reszty. Przyprawić musztardą, przecierem, majonezem i pieprzem. Soli zazwyczaj nie potrzeba dodawać, ponieważ makrela jest wystarczająco słona. Wszystko dokładnie wymieszać dodając posiekany szczypiorek. Wstawić na 30 minut do lodówki, aby pasta się schłodziła, a smaki "przegryzły". 

Smacznego :)


Komentarze

Popularne posty